Wie zitten er achter?

De Zelfscan Toegankelijkheid is een initiatief van de expertgroep Opportunities of e-Accessibility van onderzoeksplatform ShoppingTomorrow. Het projectteam bestaat uit medewerkers van Thuiswinkel.org, Stichting Accessibility, VNO-NCW en MKB Nederland, en wordt ondersteund door ontwikkelaar Level Level.

Thuiswinkel.org

Helpt je verder met e-commerce!
Thuiswinkel.org is hét inspirerende digital commerce-netwerk dat (web)winkels die producten en/of diensten verkopen, ondernemers en hun medewerkers helpt succesvoller te zijn. Als uitgever van de webshopkeurmerken Thuiswinkel Waarborg en Thuiswinkel Zakelijk helpen we zowel consumenten als bedrijven bij het kiezen van veilige webshops. Daarnaast bieden we relevante en praktische oplossingen aan, zoals Thuiswinkel Reviews, juridische tools, belangenbehartiging en (markt)onderzoek. Via ons educatieplatform e-Academy Campus helpen we e-commerceprofessionals om betere vakmensen te worden.

Thuiswinkel.org is initiatiefnemer van ShoppingTomorrow. Dit platform brengt e-commerceprofessionals samen in een exclusief en actief expertnetwerk, met als doel het leveren van inzichten voor de branche. De expertgroep Opportunities of e-Accessibility heeft het afgelopen onderzoeksjaar een bluepaper geschreven over digitale toegankelijkheid. Download hier de bluepaper op de website van ShoppingTomorrow.

Meer weten?

Ga naar www.thuiswinkel.org of schrijf je in voor onze nieuwsbrief.

Stichting Accessibility

Stichting Accessibility is het onafhankelijke Nederlandse kennis-, expertise- en onderzoeksinstituut voor ict-toegankelijkheid. Onze missie is het realiseren van een drempelloze digitale wereld voor iedereen. Dit doen wij al sinds 2001 door onze kennis, ervaring en netwerk beschikbaar te stellen. Daarnaast doen we onderzoek en ontwikkelen we proof of concepts op het gebied van digitale interfaces voor mensen met een beperking en senioren. Wij werken onder meer samen met  belangenorganisaties voor mensen met een functiebeperking en zijn internationaal betrokken bij de ontwikkeling van standaarden op het gebied van toegankelijkheid.

Stichting Accessibility is een sociale onderneming, is onafhankelijk en ontvangt geen structurele financiële bijdragen. De organisatie wordt gefinancierd vanuit de dienstverlening die wij aan bedrijven en organisaties bieden. Daarnaast ontvangen wij subsidies voor projecten. De gegenereerde inkomsten vloeien terug in voorlichting, research en development die bijdragen aan onze doelstelling: het realiseren van een inclusieve digitale maatschappij. Onze kennis en expertise stellen wij tevens beschikbaar aan steeds meer organisaties die de noodzaak van toegankelijkheid onderkennen. Wij doen dat in de vorm van audits, advies en trainingen. Daarnaast ondersteunen wij op strategisch, tactisch en operationeel niveau bij het duurzaam verankeren van de digitale toegankelijkheid bij organisaties.

Meer weten?

Ga naar www.accessibility.nl of neem contact met ons op.

MKB-Nederland

MKB-Nederland maakt zich hard voor een kansrijk ondernemersklimaat. Het midden- en kleinbedrijf is de drijvende kracht achter de Nederlandse economie. Ondernemers durven risico’s te nemen en creëren banen. Daarom moeten ze worden gefaciliteerd en niet worden gehinderd door onduidelijke of overbodige regels en eisen. Aan het begin van de twintigste eeuw is de Koninklijke Vereniging MKB-Nederland opgericht door ondernemers met een missie die nog steeds actueel is: een kansrijk ondernemersklimaat in Nederland. Ondernemers bepalen onze koers en wij zijn de stem van ruim 170.000 leden.

Meer weten?

Ga naar www.mkb.nl of neem contact met ons op.

MKB Toegankelijk

MKB Toegankelijk is een programma van MKB-Nederland en VNO-NCW. We werken samen met het ministerie van VWS, de VNG en de Alliantie VN-verdrag, met daarin Ieder(in), Per Saldo, LFB, Mind Landelijk Platform en de Coalitie voor Inclusie. Een groeiend aantal brancheorganisaties sluit zich ook aan bij het programma. Iedereen moet kunnen meedoen, dát is onze ambitie. Er moet nog veel gebeuren om alle winkels en horecagelegenheden toegankelijk te maken voor klanten en gasten met een beperking. Daarom zijn wij dit programma gestart. Met MKB Toegankelijk stimuleren we brancheorganisaties en ondernemers om werk te maken van toegankelijkheid.

Meer weten?

Ga naar www.mkbtoegankelijk.nl of neem contact met ons op.

Level Level

Level Level is een full-service WordPress-bureau en loopt voorop als het gaat om de inzet van WordPress. Wij bieden advies, interactive design, visual design, development en support voor grootschalige en complexe websites. Ons gedreven en multidisciplinaire team wordt blij van het creëren van mooie en stabiele producten voor internet. Met de focus op een optimale gebruikerservaring voor alle apparaten helpen wij onze klanten hun online doelstellingen te bereiken.

Wij geloven in kwaliteit: we leveren gebruiksvriendelijke designs en duurzame code. Een stabiele technische basis en een geoptimaliseerd visuele beleving zijn essentieel voor een succesvolle website of applicatie. Responsive webdesign, usability, performance, accessibility, security en SEO zijn daarom bij ons niet optioneel, maar de minimale eisen voor een succesvol project.

Meer weten?

Ga naar www.level-level.com of neem contact met ons op.